Agullana és conegut pel seu passat surer i pels seus boscos de sureres d’alta qualitat. També per l’oli d’oliva i els seus trulls, la fàbrica de taps de suro i els edificis modernistes que s’han conservat en els seus carrers principals.

A Agullana cal visitar la Concòrdia, l’edifici de la Societat de Socors Mutus i l’Exposició permanent de la producció cultural del Museu de l’Exili. També la sala de les urnes funeràries de la Necròpoli de Can Bech de Baix.

L’ermita de Santa Eugènia és un indret agradable per fer-hi estades o aplecs.

A nivell natural Agullana destaca per la biodiversistat associada a les suredes i pels seus cursos fluvials: la Riera de Guilla és un dels connectors ecològics naturals entre el Massís de les Salines i l’Albera.

La ruta del suro és un camí senyalitzat dins la xarxa Pirinexus, que uneix Agullana amb Moreillàs i Palafrugell, municipis units pel seu important patrimoni surer. El GR-11, el Sender de Gran Recorregut que va des del Mediterrani a l’Atlàntic a través del Pirineu, passa per Agullana, des de La Jonquera i s’enfila cap a la Vajol i Maçanet de Cabrenys.