La vall de la Muga

La conca del Riu Muga és un territori on que alberga preciosos pobles medievals que conserven l'encant i les tradicions dels pobles rurals empordanesos.

El riu Muga neix just a la frontera francesa del Vallespir amb l’Empordà, a Albanyà, un petit poble forestal que conserva nombroses ermites, i que està inclòs en l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa. Des Albanyà es pot pujar a la muntanya del Bassegoda (1.373 m), una ruta de senderisme de gran interès paisatgístic però certa dificultat, o banyar-se en les precioses gorgues d’aigua cristal·lina.

Al llarg de la conca es pot recórrer el Camí Natural de la Muga, itinerari de gran bellesa que permet recórrer part del traçat del Riu Muga a través de 42 km de recorregut senyalitzat que porta fins a Castelló d’Empúries. És obligat visitar la bonica vila medieval de Sant Llorenç de la Muga, amb les seves torres de vigília i el seu nucli de pedra emmurallat, veure la sínia i passejar per la passarel·la sobre del canal de reg fins a l’ermita i el pont de Sant Antoni. Des del poble s’ofereixen visites guiades per descobrir els secrets del patrimoni medieval.

Seguint el camí Natural de la Muga trobem Boadella i les Escaules, un poble amb nombroses gorgues, salts d’aigua espectaculars, antics molins i resclosas, nuclis de població que conserven estructures medievals amb carrers estrets i sinuosos. El poble de Terrades, amb el Santuari i amb l’ermita de Santa Magdalena, així com el poble de Llers, són coneguts per la seva fruita dolça, els seus camps florits a la primavera i la fires de la cirera, que any rere any se celebren a l’estiu en honor al fruit vermell, al costat de mostres gastronòmiques on hi participen els restaurants de la zona.

Llocs La vall de la Muga

Descobrir...  

Informació

Descobrir...  

Directori

Descobrir...  

Deplegament de 4G a la banda de 800mhz

Las operadoras de telefonía móvil comienzan a ofrecer en Maçanet de Cabrenys servicios 4G en la banda de 800MHz  La nueva tecnología permitirá a los Maçanetenses disfrutar de servicios de datos móviles de alta velocidad, mejorará la cobertura en el interior de edificios y ampliará la extensión geográfica  Llega800 es la entidad encargada de garantizar […]

Llegir més...  

Festa Major de Boadella i les Escaules

El dies 23 i 24 de novembre de 2019 es celebra la Festa Major de Boadella d’Empordà, amb la celebració de diverses activitats. Organitza: Associació Cultural i Juvenil Amics de Boadella d’Empordà i l’Ajuntament de Boadella i les Escaules. Col·labora: Diputació de Girona.

Llegir més...  

Trobada jove a Avinyonet de Puigventós

TROBADA JOVE A AVINYONET DE PUIGVENTÓS❗️ Tens entre 12 i 25 anys i vius a Avinyonet de Puigventós….aquesta trobada està pensada per a tu!! Ja saps que el dia 29 de novembre organitzarem una Trobada Jove? I, què és, la Trobada Jove? Doncs, una porta d’entrada a la participació, un mitjà perquè els joves d’Avinyonet de Puigventós expliqueu què voleu, …

Llegir més...