El municipi fronterer d'Agullana és conegut per la seva tradició surera. Actualment hi podem trobar restes que testimonien el llegat prehistòric de la població, edificis modernistes de l'època de l'activitat industrial surera i un ric patrimoni natural.

 

Agullana va ser un important centre de la indústria surera. Sembla que va ser la primera població on, pels volts de 1750, es començà a treballar el suro. Es coneix que a principis del segle XX hi havien fins a quaranta fàbriques al municipi dedicades a aquesta activitat. Durant l’època de màxima esplendor de la indústria surera va tenir lloc la publicació del popular periòdic “El tap de suro”.

Actualment hi podem visitar l’exposició permanent de les restes megalítiques de Can Bech de Baix i de les expressions culturals i literàries del Museu de la Memòria Històrica de l’Exili.

Els boscos de suredes i alzinars, configuren el paisatge natural entre rius, rieres i corriols de gran valor ecològic com a connectors entre el Massís de les Salines i l’Albera.

Informació

Descobrir...  

Directori

Descobrir...