Massís de Les Salines

El Massís de Les Salines, a les Alberes, és una muntanya transfronterera on hi trobem pobles amb un llegat històric i cultural impresionant.

El Massís de les Salines, dins la Serra de les Alberes, és un Espai d’Interès Natural de 480 Hectàrees, que destaca per ser límit septentrional de gran nombre d’espècies i hàbitats.

És fascinant visitar el micropoble de la Vajol i recórrer la Ruta de l’Exili, seguint les passes per on van passar els presidents del País Basc, Catalunya i la República Espanyola durant l’exili a la guerra civil. Visitar el monument als exiliats, i l’edifici de la Mina Canta (o de Negrín) on es van guardar els tresors de la República durant la guerra.

Es recomana visitar el poble d’Agullana, veure els seus edificis modernistes i visitar l’exposició permanent de la cultura catalana a l’exili, així com el petit museu de restes megalítics trobats a la zona. Visitar els dòlmens i menhirs a Agullana i Darnius. Descobrir el poble de Maçanet de Cabrenys, el seu nucli medieval, conèixer les llegendes i tradicions del poble, com ara la de la Barra de Roldan. Pujar caminant al santuari de les Salines, descobrir el paisatge i la riquesa dels ecosistemes naturals a l’Espai Natural del Massís de les Salines, provar les aigües cristal·lines dels seus rius i fonts i refrescar-se amb l’aigua de les Creus, embotellada al mateix poble. Recórrer la carretera fins Costoja, poble fronterer i caminar pel Camí de la Retirada.

Llocs Massís de Les Salines

Descobrir...  

Informació

Descobrir...  

Directori

Descobrir...  

Pirempordà, la fira del Pirineu empordanès

Tindrà lloc a Maçanet de Cabrenys, el cap de setmana del 18 i 19 de novembre. A la fira hi trobareu: Fira professional de productes D.O. Emporda`i Languedoc Roussillon Market d’artesania de proximitat i brands Gastrozona amb Food Trucks i Restauradors locals Aventurland – zona aventura per als mes petits Circuit de BTT, Quads Activitats a tot el poble, exposicions …

Llegir més...