Celebrem el Dia Mundial de l’Astronomia a Albanyà

Un programa d'actes de gran nivell, un programa de beques i la innauguració de noves instal·lacions

L’Observatori Astronòmic Albanyà i el Bassegoda Park van oferir una programació d’actes de gran nivell durant tot el cap de setmana

Figueres, 23 d’abril de 2018. Aquest cap de setmana, l’Observatori Astronòmic i el Bassegoda Park van acollir aficionats i professionals de l’astronomia per celebrar una data important: el Dia Mundial de l’Astronomia.

Els actes van començar el divendres al vespre amb la inauguració de la Sala de les Constel·lacions i la primera de les conferències, a càrrec del doctor José Alberto Rubiño. Tot seguit, es va oferir un pica-pica astronòmic al restaurant Agumas, dins del recinte del Bassegoda Park, i la nit va concloure amb l’observació del cel d’Albanyà amb telescopis per part de les associacions astronòmiques.

El plat fort del programa es va realitzar al llarg del dissabte amb activitats per als nens, una exposició de telescopis i les conferències a càrrec del director de la revista Astronomía, Ángel Gómez, i el doctor Juan Antonio Belmonte, que va parlar sobre la relació entre les piràmides egípcies i l’astronomia. La jornada va finalitzar amb un bateig astronòmic molt especial, ja que va estar dirigit pel director i el president de l’observatori, Pere Guerra i Juan Carlos Casado, respectivament. A més, també va ser l’ocasió idònia per presentar una de les millores més rellevants de les instal·lacions de l’observatori: la grada calefactada. Aquest equipament va permetre als assistents gaudir de l’espectacle estel·lar sense passar ni una gota de fred. El cap de setmana dedicat a l’astronomia va concloure el diumenge al migdia després d’un matí d’activitats per als més petits, una exposició de Legos astronòmics i un bateig solar.

Aquest ha estat el primer any en què s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Astronomia i l’acollida ha estat positiva; hi hagut una gran assistència a les diferents activitats i la sala estava plena en totes les conferències tant d’experts en astronomia com d’aficionats i famílies senceres que no es van voler perdre l’esdeveniment. Sens dubte, però, la cirereta del pastís va ser l’observació del cel estrellat d’Albanyà la nit del dissabte 21 d’abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>